Beku Akaun UMNO. Lama Berdiam Diri, Ini Komen Balas SPRM

Beku Akaun UMNO. Lama Berdiam Diri, Ini Komen Balas SPRM - Salam/Hi sahabat VHarian, Dalam video/artikel kali ini bertajuk Beku Akaun UMNO. Lama Berdiam Diri, Ini Komen Balas SPRM, kami telah menyediakan konten ini dengan baik untuk anda tonton atau baca dan ambil informasi melaluinya. Semoga isi perkongsian Info Politik, Info Semasa, yang kami kongsikan ini dapat anda fahami. Baiklah, selamat menonton/membaca artikel di bawah. Sekiranya tidak faham, boleh scroll ke bawah untuk terus lihat video/artikel berkenaan.

Tajuk : Beku Akaun UMNO. Lama Berdiam Diri, Ini Komen Balas SPRM
Link Artikel/Video : Beku Akaun UMNO. Lama Berdiam Diri, Ini Komen Balas SPRM

Baca juga


Beku Akaun UMNO. Lama Berdiam Diri, Ini Komen Balas SPRM


SPRM BEKU 900 AKAUN BANK BERKAITAN 1MDB
Akaun bank Umno adalah salah satu daripada 900 akaun bank yang dibekukan oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) berhubung siasatan kes 1MDB.

New Straits Times memetik sumber yang dipercayai mengatakan kira-kira 900 akaun yang didakwa dikaitkan dengan 1MDB telah dibekukan.

“Mereka yang mendapati sejak beberapa hari lalu bahawa mereka tidak lagi mempunyai akses kepada akaun mereka adalah akibat daripada beberapa individu yang penyiasat percaya telah mendapat manfaat daripada 1MDB,” katanya.

Semalam, pemangku presiden Umno Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi mendedahkan bahawa SPRM membekukan akaun bank Umno dan Umno Selangor.

Ahmad Zahid berkata Umno akan memberikan kerjasama penuh kepada SPRM berkaitan pembekuan akaun bank berkenaan.

Dalam satu kenyataan, Zahid berkata beliau akan berusaha membuktikan bahawa wang Umno adalah sah dan tiada kaitan dengan sebarang kegiatan pengubahan wang haram.

(Sumber: MK & KMO)