Beg Bijan punya hal, sidang media polis gamat

Beg Bijan punya hal, sidang media polis gamat - Salam/Hi sahabat VHarian, Dalam video/artikel kali ini bertajuk Beg Bijan punya hal, sidang media polis gamat, kami telah menyediakan konten ini dengan baik untuk anda tonton atau baca dan ambil informasi melaluinya. Semoga isi perkongsian Info Politik, Info Semasa, yang kami kongsikan ini dapat anda fahami. Baiklah, selamat menonton/membaca artikel di bawah. Sekiranya tidak faham, boleh scroll ke bawah untuk terus lihat video/artikel berkenaan.

Tajuk : Beg Bijan punya hal, sidang media polis gamat
Link Artikel/Video : Beg Bijan punya hal, sidang media polis gamat

Baca juga


Beg Bijan punya hal, sidang media polis gamat


PETALING JAYA: Nama beg tangan mewah berjenama Bijan menceriakan suasana sidang media khas Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Komersil Datuk Seri Amar Singh Ishar Singh pagi Rabu.

"Bagaimana ejaan beg tersebut?" demikian tanya seorang wartawan pada sesi soal jawab.

Amar Singh bagaimanapun mengeja nama beg tangan tersebut sambil tersenyum.

"Sebentar... sebentar. Beg ini tidak ada di pasaran, ia 'custom made' dan beg mahal," katanya.

Mengulas mengenai nilai beg tangan yang dirampas dari enam lokasi penggeledahan yang dikaitkan dengan bekas Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak, Amar Singh berkata ia berjumlah sebanyak RM51.3 juta.

"Ia melibatkan sebanyak 567 beg tangan dari lebih 37 jenama. Antaranya adalah jenama Hermes, Prada, Channel dan Bijan," katanya.

Menerusi carian di Google, beg tangan mewah itu direka pereka terkenal kelahiran Iran, Bijan Pakzad yang berpangkalan di Amerika Syarikat (AS).

Koleksi mewah rekaan Bijan Pakzad seperti minyak wangi, kasut dan beg tangan dijual di butik House of Bijan.

Antara pelanggan House of Bijan adalah bekas Presiden AS, Barack Obama, pewaris takhta diraja Britain, Putera Charles, pengasas majalah Playboy, Hugh Hefner, pelakon terkenal seperti Pierce Brosnan dan Arnold Schwarzenegger serta Raja Monaco, Putera Rainer.

Sumber MS