DEEP! Ini Komen Dr MAZA Isu Bahasa Cina Guan Eng?

DEEP! Ini Komen Dr MAZA Isu Bahasa Cina Guan Eng? - Salam/Hi sahabat VHarian, Dalam video/artikel kali ini bertajuk DEEP! Ini Komen Dr MAZA Isu Bahasa Cina Guan Eng?, kami telah menyediakan konten ini dengan baik untuk anda tonton atau baca dan ambil informasi melaluinya. Semoga isi perkongsian Info Media Sosial, Info Politik, Info Semasa, yang kami kongsikan ini dapat anda fahami. Baiklah, selamat menonton/membaca artikel di bawah. Sekiranya tidak faham, boleh scroll ke bawah untuk terus lihat video/artikel berkenaan.

Tajuk : DEEP! Ini Komen Dr MAZA Isu Bahasa Cina Guan Eng?
Link Artikel/Video : DEEP! Ini Komen Dr MAZA Isu Bahasa Cina Guan Eng?

Baca juga


DEEP! Ini Komen Dr MAZA Isu Bahasa Cina Guan Eng?


Malaysia mempunyai identitinya, dan seandainya identiti itu tidak dimartabatkan ia bakal mengundang masalah pada suatu hari nanti.

“Bahasa Kebangsaan ialah Bahasa Melayu. Tiada masalah dengan Bahasa Kebangsaan itu sejak sekian lama. Ia bukan punca pertelingkahan bahkan ia antara sebab perpaduan di negara kita. Di Indonesia, Bahasa Indonesia diangkat.

“Semua kaum di sana fasih berbahasa negara mereka. Ingatan untuk kerajaan baharu bahawa jika awal-awal lagi identiti yang menyatukan rakyat itu hendak dicemari, maka ialah tanda satu petanda bahawa keadaan yang tidak damai dan tenteram akan melanda negara ini,” katanya yang lebih dikenali sebagai Maza, dalam satu perkongsian di Facebooknya hari ini.

Walaupun tidak menyebut secara khusus, difahamkan teguran Maza itu  merujuk kepada kenyataan akhbar Menteri Kewangan, Lim Guan Eng.