Najib mungkin ditangkap minggu depan, baca pendedahan ini!

Najib mungkin ditangkap minggu depan, baca pendedahan ini! - Salam/Hi sahabat VHarian, Dalam video/artikel kali ini bertajuk Najib mungkin ditangkap minggu depan, baca pendedahan ini!, kami telah menyediakan konten ini dengan baik untuk anda tonton atau baca dan ambil informasi melaluinya. Semoga isi perkongsian Info Politik, Info Semasa, yang kami kongsikan ini dapat anda fahami. Baiklah, selamat menonton/membaca artikel di bawah. Sekiranya tidak faham, boleh scroll ke bawah untuk terus lihat video/artikel berkenaan.

Tajuk : Najib mungkin ditangkap minggu depan, baca pendedahan ini!
Link Artikel/Video : Najib mungkin ditangkap minggu depan, baca pendedahan ini!

Baca juga


Najib mungkin ditangkap minggu depan, baca pendedahan ini!


Jabatan Siasatan Jenayah Komersial Bukit Aman dijadual mengadakan satu lagi sidang akhbar mengenai barang-barang yang dirampas dari kediaman yang dikaitkan dengan bekas perdana menteri Datuk Seri Najib Razak minggu depan, kata sumber.

Ditanya jika ini menunjukkan Najib mungkin ditangkap pada minggu depan, sumber berkata: "Mungkin pada masa itu, bergantung dengan perkembangan siasatan."

Malaysiakini telah menghubungi Amar bagi mendapatkan pengesahan mengenai sidang akhbarnya.

Bercakap kepada media di Jakarta semalam, Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad menjangkakan Najib akan didakwa tidak lama lagi berkaitan skandal 1MDB.

Hampir RM1 bilion

"Tak lama lagi saya fikir dia (Najib) akan di hadapkan ke mahkamah.

"Untuk bawa kes ke mahkamah perlu ada bukti yang cukup supaya tidak gagal di mahkamah," kata beliau.

Perdana menteri dalam rangka lawatan rasmi ke Indonesia.

Pada hari Rabu, Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Komersial Bukit Aman, Datuk Amar Singh memberitahu wartawan barang kemas, jam tangan dan beg tangan mewah yang disita dianggarkan harga runcitnya sekitar RM1 bilion.

Bagaimanapun, Najib, dalam satu wawancara eksklusif dengan Malaysiakini, menyifatkannya sebagai subjektif dan tidak realistik.

Najib juga mendakwa kebanyakan barangan itu merupakan hadiah yang diterimanya.

Pihak polis masih sedang menganggarkan nilai 295 beg mewah itu.

Sumber MK